Opbrengst van onze wind generators

Onze windgenerators kunnen tegenwoordig tot wel
100 W/200 W/300 W/400W/500W/600 W,/800w.1000w/1200w/3800w/5kw/10kw/15kw. Eigenlijk is het onbegrensd . 12 V/24 V/ 48 v/90v., Verticale als Horizontaal As mogelijk. Als er maar genoeg wind staat,het kan tot wel 2000 kw in het jaar op leveren. Licht eraan voor welk model u kiest. Een
gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3800 kw in het jaar. Het geeft de windgenerators in verschillende modellen en kleuren.

Windmolens of zonnepanelen?
Zowel windmolens als zonnepanelen zijn krachtige bronnen voor de opwek van schone energie. Beiden pieken op een ander moment.

Duurzame energiebronnen. Er zijn verschillende manieren om duurzame energie op te wekken. De belangrijkste bronnen van groene stroom zijn wind, zon, water en biomassa. Van alle duurzame energie die in 2015 is opgewekt in Nederland, is ruim de helft opgewekt met wind. Het aandeel zonne-energie was bijna 10%. Dat er zoveel meer duurzame energie van wind afkomstig is, heeft onder andere te maken met het vermogen van een windturbine. Zo levert een moderne windturbine aan de Nederlandse kust jaarlijks ongeveer net zoveel stroom op als 36.000 zonnepanelen.

Een mooie combinatie
Al met al vormen zon en wind een prachtige aanvulling op elkaar. Dat zien we trouwens ook onder Winddelers: veel van hen combineren Winddelen met zonnepanelen, om zo het grootste gedeelte van hun energieverbruik zelf op te wekken. Een dak is namelijk lang niet altijd zo groot dat er genoeg zonnepanelen op kunnen voor je hele energieverbruik. En mocht je überhaupt niet beschikken over een eigen dak, dan zijn Winddelen natuurlijk helemaal een uitkomst.Als je op grotere schaal naar windmolens versus zonnepanelen kijkt, is het niet een keuze voor of/of, maar eerder een keuze voor en/en. Een interessante ontwikkeling is dan ook dat er nu combinatie van beiden worden gebouwd: windmolenparken waar ook zonnepanelen geplaatst worden. Doordat de wind en de zon beide op andere momenten energie opwekken, kan er efficiënt gebruik gemaakt worden van dezelfde net aansluiting. Er is in elk geval meer dan voldoende noodzaak voor beiden. Zeker als we de Europese doelstellingen voor 2020 willen halen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s